AKTUELT

PROGRAM FOR 2022 FINNER DU VEDLAGT NEDENFOR.

Forut for hvert arrangement sendes det ut en mail til medlemmene med med nærmere beskrivelse av det forestående arrangementet. Mailene legges inn på hjemmeside

Velkommen til Milde i høstferien

I høstferien inviterer Universitetshagene til åpent veksthus i Tropisk avdeling:

tirsdag 11., onsdag 12. og torsdag 13. oktober, kl 11 – 14.

https://www.uib.no/universitetshagene/157039/%C3%A5pent-veksthus

Du kan plukke sopp i skogen og oppleve de fine fargene på løvfellende trær og busker. Eller prøve aktiviteter som stolpejakten, natursti og labyrinten.


Mer informasjon:

https://www.uib.no/universitetshagene/157058/h%C3%B8stferien-i-universitetshagene

Kaféen i Blondehuset har utvidet sesongen til søndager ut oktober.

I Botanisk hage har Icookkitchen åpent lørdager og søndager.

mvh

Styret

Støtteforening for Arboretet og Bergen botaniske hage


Høstmøte i Arboretets venner

Tirsdag 11. oktober kl 1900.

Fana kulturhus, Nesttun.

Aage Paus holder foredrag om:

«Furufossiler i Bergensfjellene forteller klima- og vegetasjonshistorie»

Nylig er det gjort mange funn av flere tusen år gamle furufossiler (stubber) i myrer i Bergensfjellene. De representerer en periode da skogene dominerte landskapet, og Bergens syv fjell ikke var snaufjell, men skogkledde åser. Den gangen var somrene mye varmere enn i dag. Men når forsvant denne skogen – og hva hadde forårsaket avskogingen? Var det et ugunstig klima, eller hadde mennesket fjernet den? Vegetasjonshistoriske undersøkelser kan gi svar. Aage Paus er botaniker, professor og direktør for Stiftelsen Det norske arboret.

Vinnerne av fotokonkurransen blir offentliggjort.

Fri entré, åpent for alle.

Utlodning av plantegevinster.

mvh

Styret

Støtteforening for Arboretet og Bergen botaniske hage

Ny app til å bestemme treslag

Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med den nye appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge. Appen ble lansert på Arboretets dag 27. mai.2018


Pinus (latinsk navn på furu) er en nyutviklet app til å bestemme treslag. Foto: Kjetil Fossheim Opphavsrett: Arboretet og Botanisk hage

Pinus (latinsk navn på furu) er et digitalt hjelpemiddel for at besøkene skal kunne finne informasjon og turvalg i Arboretet. I tillegg har appen en bestemmelsesnøkkel til å finne ut hvilket tre man har funnet, gjelder ville treslag i Norge.

Artsidentifisering ved hjelp av bestemmelsesnøkkel er vanlig i biologien, og er en enkel måte å finne ut hvilken art man har foran seg. I Norge har vi omlag 30 arter av trær. Mange av disse er kanskje kjent for folk, men noen kan være litt vanskelig å kjenne. Med bestemmelsesnøkkelen i appen kan du finne fram til trær som hører naturlig hjemme i Norge og i tillegg noen av de vanligste innførte artene. Denne nøkkelen er hovedsakelig beregnet for bruk i vekstsesongen når trærne har blader, blomster og frukt.

Lurer du på historien til Blondehuset, eller hva du finner i Botanisk hage, eller kanskje du vil ta turen til Grønevika? Alt dette og mye mer kan du finne informasjon om i applikasjonen. Samlingene til Arboretet og Botanisk hage er plassert på et kart slik at det om våren skal være enkelt å nyte fargeprakten i Nordens største Rhododendronsamling. Appen inneholder også en digital versjon av naturstien som finnes ute i Arboretet. Du finner også informasjon om arrangementene.

Appen er utviklet av Kjetil Fossheim ved Arboretet, og han kan fortelle at det er planer om å integrere automatisk bildegjenkjenning av blader i appen. Dette arbeidet pågår, og skal etter planen være ferdig i løpet av året.


Link til å laste ned appen:

Google play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arboretet

App-store:

https://itunes.apple.com/us/app/pinus/id1384904559?ls=1&mt=8

Lykke til og god tur!


Av BJØRN MOE Publisert: 25.05.2018

SALG AV VED

Som medlem i Arboretets venner har du tilgang til å kjøpe flott blandingsved til kr. 70,- pr. sekk.

Henvend deg til : - > styret@arboretetsvenner.no eller ring Fredrik Sørvig, tlf: 471 49 944